ALGEMEEN | MAASDRIEL
     
 

Ruimte voor Maasdriel, De Zandmeren is een ambitieus plan voor de herinrichting van de uiterwaarden bij Maasdriel. Het plan is een combinatie van rivierverruiming, natuurontwikkeling, een nieuw waterfront voor Kerkdriel en meer recreatiemogelijkheden.


Ruimte voor Maasdriel  

De herinrichting van het deel De Zandmeren is een initiatief van NIBA projecten bv in samenwerking met de Gemeente Maasdriel. De nieuwe inrichting zorgt voor lagere waterstanden bij hoogwater, een betere doorstroming en het lost daarnaast een aantal knelpunten in het gebied op. Het biedt daarmee ruimte aan wensen uit de samenleving.

Het gebied tussen de Zandstraat en het voormalig fabrieksterrein aan de Steigerboom verandert in een aantrekkelijk woon en leefgebied. Via een sfeervolle boulevard wordt het direct verbonden met het bestaande recreatiegebied aan de Zandstraat.

Op deze site ontdekt u meer over de plannen voor het deel De Zandmeren. Zo krijgt u een beter beeld van de verbeterde veiligheid en de mogelijkheden op het gebied van wonen, werken én recreatie in een uitnodigende, natuurlijke omgeving.

Het milieu-effectrapport (MER) ten behoeve van Ruimte voor Maasdriel, De Zandmeren is gereed. Dit MER gaat ook in op het plandeel Haven Hedel. Het volledige MER inclusief alle bijlagen kunt u downloaden onder Rapporten.

     
   
  © 2007 Spiegel Communicatie & Creatie